Pěstujeme, zpracováváme a dodáváme
český chmel nejlepší kvality
pivovarům napříč celým světem

Chmelové hlávky

Náš chmel

Náš chmel pěstujeme výhradně v těch nejlepších lokalitách žatecké chmelařské oblasti, zejména v Podlesí a Údolí Zlatého potoka. Vhodná poloha a kvalitní péče o chmel jsou zárukou té nejlepší jakosti námi pěstovaného chmele.

Produkty a služby

Vlastní produkci i produkci jiných pěstitelů zpracováváme v našem zpracovatelském závodě v Hořesedlech, který byl postaven v roce 2012 v prostorách bývalého brownfieldu. Závod a klimatizovaný sklad jsou vybaveny nejmodernějšími technologiemi, které zaručují tu nejlepší kvalitu finálního produktu, granulí typu 90 a typu 45.

 Chmel následně dodáváme do pivovarů napříč celým světem, od těch nejmenších až po největší pivovarnické nadnárodní skupiny.

Dr. Karel Osvald

„Je snadné zajistit, aby bylo pivo hořké, ale pouze žatecký chmel té nejvyšší jakosti mu dokáže dát plnou chuť, bohatý bouquet, příjemnou hořkost a jemné tóny.”

–Dr. Karel Osvald

Aktuality

Budoucnost českého chmelařství v dobrých rukou: Exkurze studentů ČZU

Budoucnost českého chmelařství v dobrých rukou: Exkurze studentů ČZU

V dubnu jsme v našem provozu přivítali studenty České zemědělské univerzity v Praze, konkrétně z katedry agroekologie a rostlinné produkce, kteří se zaměřují na obor chmelařství – aktuálně jediný vysokoškolský program v Česku, který se tomuto oboru aktivně věnuje.

Pivovarnická delegace z Kazachstánu a Kyrgyzstánu navštívila Hořesedly

Pivovarnická delegace z Kazachstánu a Kyrgyzstánu navštívila Hořesedly

V Hořesedlech jsme tento týden přivítali delegaci pivovarníků z Kazachstánu a Kyrgyzstánu, která přijela v rámci incomingové mise se zájmem o český chmel a slad. Návštěvy se zúčastnili zástupci šesti významných kazašských pivovarů, kteří hledají kvalitní suroviny pro výrobu piva, a také zástupci Ministerstva zemědělství ČR a Velvyslanectví ČR v Kazachstánu.

Tým Top Hop

O nás

Jsme malý tým, který dělá svou práci srdcem. Záleží nám na tradici českého chmelařství a na zachování jeho mimořádného renomé ve světě, tak aby si lidé po celém světě i nadále mohli při těch správných příležitostech vychutnávat to nejlepší pivo.